Αυτή δεν είναι Κοινωνική Πολιτική!

Αναδημοσίευση του κύριου άρθρου του 9ου φύλλου (Μάιος – Ιούνιος 2017) της δίμηνης εφημερίδας ΑΝΑΤΡΟΠΗ

1

Προ ημερών το διοικητικό συμβούλιο του ΚΟΙΠΑΠ (Παιδεία, Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη), νομικού προσώπου του δήμου μας, συζήτησε τον καθορισμό του ύψους των «τροφείων» για τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και του αντιτίμου για την μεταφορά νηπίων με το δημοτικό σχολικό λεωφορείο.

Η νέα διοίκηση του ΚΟΙΠΑΠ, ακολουθώντας δυστυχώς την πεπατημένη όλων ανεξαιρέτως των διοικήσεων που προηγήθηκαν, χρησιμοποίησε στις εισηγήσεις της εύηχες και συγκινητικές εκφράσεις αναγνωρίζοντας «τη σημαντική μείωση, λόγω της οικονομικής κρίσης, των εισοδημάτων των οικογενειών των νηπίων» ενώ παράλληλα πανηγύρισε επειδή «ο αριθμός των νηπίων στους παιδικούς σταθμούς του δήμου παραμένει σταθερός παρά τις υφιστάμενες δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες».

Κάθε καλόπιστος συμπολίτης θα περίμενε μετά απ’ αυτήν την εισήγηση, την μείωση τόσο των τροφείων όσο και του τέλους χρήσης του σχολικού λεωφορείου του ΚΟΙΠΑΠ.

Όμως, φευ, η διοίκηση του νομικού προσώπου, με αλαζονεία και μεγάλη πλειοψηφία, επικαλούμενη «την άσκηση εκ μέρους του δήμου κοινωνικής πολιτικής» αποφάσισε την διατήρησή τους στα επίπεδα της προηγούμενης χρονιάς, παρόλη τη μείωση των εισοδημάτων των πολιτών!

Μάλιστα, το προεδρείο επικαλέστηκε την εκ μέρους του δήμου άσκηση «κοινωνικής πολιτικής» την στιγμή που με όρους «εμπορίου» προσπαθούσε να επιχειρηματολογήσει ότι το κόστος χρήσης του λεωφορείου πρέπει να καλυφθεί από τους γονείς των νηπίων!

Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν ιδρύει κοινωνικές δομές για να αναπτύξει άλλη μια εμπορική δραστηριότητα στην περιοχή της. Η λειτουργία κοινωνικών δομών δεν μπαίνει στη λογική ισοσκέλισης εσόδων – εξόδων και σαφώς δεν πρέπει να εμπορευματοποιείται!

Δεν είναι άσκηση κοινωνικής πολιτικής η κάλυψη του κόστους λειτουργίας των δημοτικών παιδικών σταθμών από τους γονείς!

Ο δήμος πρέπει να επιστρέφει στους πολίτες τους καταβαλλόμενους από αυτούς φόρους, τέλη, εισφορές κ.λπ. υπό την μορφή υψηλού επιπέδου παρεχόμενων υπηρεσιών. Αυτό λέγεται άσκηση κοινωνικής πολιτικής!

Σε περιόδους βαθιάς οικονομικής κρίσης, με ανύπαρκτο ορίζοντα εξόδου, κάθε δημοτική αρχή ένα μόνο καθήκον έχει: να παραμένει δίπλα στον πολίτη, να τον στηρίζει πραγματικά, όχι με ελεημοσύνες αλλά με συνείδηση του προβλήματος που βιώνει ο πολίτης, άλλως συντάσσεται με όσους επιθυμούν το επιπλέον οικονομικό στύψιμο του πολίτη.

Όσον αφορά στα μέλη της πλειοψηφίας του δήμου, που υπερψήφισαν την εισήγηση η οποία βαλτώνει την κοινωνική πρόνοια, πρέπει να αρθούν στις ανάγκες της εποχής:

Δεν βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης για να λένε ΝΑΙ σε κάθε λανθασμένη εισήγηση!

Δεν θα «πέσει» η δημοτική αρχή αν αρνηθούν τα αντικοινωνικά μέτρα!

Η αντίσταση όλων είναι πρώτιστο καθήκον!

 

Advertisements

About Ριζοσπαστική Ανατροπή Λυκόβρυσης-Πεύκης

Δημοτική παράταξη
This entry was posted in Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης, Εφημερίδα "ΑΝΑΤΡΟΠΗ", ΚΟΙΠΑΠ (Κοινωνική Προστασία Αλληλεγγύη Παιδεία), Κοινωνία and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s