Επί των επάλξεων…

Λογότυπο ΑΝΑΤΡΟΠΗΗ χώρα μας, γενικά, και ειδικότερα οι τοπικές κοινωνίες, ως τμήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, έχουν γνωρίσει και έχουν «καεί» από «σωτήρες», αυτόκλητους ή μη.

Η περιοχή μας δεν αποτελεί εξαίρεση σ’ αυτήν την «αξιωματική» θέση, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την εμφάνιση πολλών «υποψηφίων» διεκδικητών της δημοτικής αρχής, που με την παρουσία τους, τα πυκνά δελτία τύπου και την προβολή τους στα μέσα μαζικής δικτύωσης προσπαθούν να προσελκύσουν τους «κοινούς θνητούς» δηλαδή τους ψηφοφόρους.

Οι συγκεκριμένοι «σωτήρες» ενώ προβάλλουν συνεχώς την επιτυχημένη οικογενειακή τους ζωή, φορούν παράλληλα, ανάλογα με το κοινό στο οποίο απευθύνονται, διαφορετικές «μάσκες». Έτσι, τη μια στιγμή γίνονται ακραιφνείς επαναστάτες και την άλλη εμφανίζονται βαθύτατα θρησκευόμενοι…, το πρωί φορούν το μανδύα της εθνικοφροσύνης…, το μεσημέρι γίνονται περισπούδαστοι επαγγελματίες… και το βράδυ δήθεν περιζήτητοι συνομιλητές τοπικών παραγόντων…!

Ξαφνικά γίνονται εργατοπατέρες και ξεσκίζουν τα ιμάτιά τους για όσα δεινά υφίστανται οι «συμβασιούχοι» και μετά από λίγο… σε άλλο σημείο της επικράτειας υποστηρίζουν την «μεταφορά» τους στον ιδιωτικό τομέα!

Τις ενέργειές τους συνοδεύουν φωτογραφίες, σχολιασμοί στα ΜΜΕ,  εκατοντάδες «like» και… μια ομάδα πολιτών, που επιδιώκει να πιεί… νερό από την βρύση.

Ερωτήματα εγείρονται για τον πακτωλό των χρημάτων που ξοδεύονται για ιδιαίτερο ρουχισμό, για ταξίδια, για δημόσιες σχέσεις, για…, για…!

Και όλα αυτά για να πείσουν εσένα φίλε αναγνώστη… για να πάρουν έστω και για μία φορά την ψήφο σου, για να σε κάνουν «πελάτη» στο πελατειακό τους σύστημα, όπου η δική τους «σωτήρια παρουσία» είναι το Α και το Ω!

Φίλε αναγνώστη, φίλη αναγνώστρια… ψάξε το παρελθόν τους, δες το παρόν τους και, τότε, εύκολα θα αντιληφθείς το μέλλον που σου επιφυλάσσουν.

Εμείς, αντίθετοι στη λογική «όπου φυσάει ο άνεμος», συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι συλλογικές ενέργειες πρέπει να ρυθμίζουν την κοινωνία και όχι η προσωπική προβολή και οι πελατειακές σχέσεις.

Η Ριζοσπαστική Ανατροπή Λυκόβρυσης – Πεύκης, από την ίδρυσή της, στηρίζεται σε αρχές για ουσιαστική δημοκρατία, διαφάνεια, ισότιμη συμμετοχή, προβάλλοντας τον ανιδιοτελή αγώνα, την αξιοκρατία και την αλληλεγγύη.

Ως δημότες, εργαζόμενοι, κάτοικοι, πολίτες του Δήμου μας, επιζητούμε και επιδιώκουμε την εξυγίανση της τοπικής αυτοδιοίκησης με πλήρως διαφανείς συναλλαγές, με ανοιχτές στην κοινωνία διαδικασίες, με ελέγχους και απολογισμούς, με την μεγιστοποίηση της συμμετοχής του πολίτη.

Αρνούμαστε τον «εργασιακό μεσαίωνα», την «μαύρη εργασία», την ημιαπασχόληση, τις ολιγόμηνες συμβάσεις που καλύπτουν πάγιες ανάγκες, τη μείωση των μισθών και όλα τα «νομοθετήματα» που βάζουν στο περιθώριο της ζωής τον πολίτη, με δήθεν στόχο την «ανάπτυξη».

Αντιπαλεύουμε την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών.

Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι πρέπει να αλλάξει η άθλια εικόνα που παρουσιάζουν τόσο οι συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων όσο και οι συνεδριάσεις των θεσμοθετημένων επιτροπών, των νομικών προσώπων και των συμβουλίων των τοπικών κοινοτήτων.

Δεν έχουμε ταυτότητα πολιτικού κόμματος, αλλά διατηρούμε την ταυτότητα των κοινωνικών μας αντιλήψεων.

Στις συνεχιζόμενες συνθήκες βίαιης εφαρμογής των μνημονίων, από ένα ευρύτατο φάσμα πολιτικών κομμάτων, παραμείναμε στις αρχές μας… σε αυτές με τις οποίες ξεκινήσαμε, με τις οποίες λειτουργούμε, με τις αρχές που συνεχίζουμε…


Κεντρικό άρθρο δίμηνης εφημερίδας ΑΝΑΤΡΟΠΗ – φ. 10 (Ιούλιος – Αύγουστος 2017)

Advertisements

About Ριζοσπαστική Ανατροπή Λυκόβρυσης-Πεύκης

Δημοτική παράταξη
This entry was posted in Άρθρα, Κοινωνία, Πρόγραμμα Ριζοσπαστικής Ανατροπής, Τοπικός Τύπος and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s