ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ – Η πρόταση της Ριζοσπαστικής Ανατροπής

7

Το Παιδικό Φεστιβάλ, από de facto θεσμός, που επιβλήθηκε από συλλογικότητες της κοινωνίας, έχει μετατραπεί εδώ και πολλά χρόνια σε de jure θεσμό, χωρίς όμως η δημοτική αρχή να δώσει την αναγκαία προσοχή σε αυτήν τη εξέλιξη.

Εδώ και πολλά χρόνια ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πεύκης και μετέπειτα το νομικό πρόσωπο ΠΕΑΠ του ενιαίου καλλικρατικού δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης διαχειρίζονται τον θεσμό, ανάλογα με τα πρόσωπα που διοικούν το δήμο και τις φιλικές τους σχέσεις, με κύριο στόχο των περισσοτέρων την προσωπική προβολή και την ευρύτερη προσωπική καταξίωση στην κοινωνία.

Μετά από 40 χρόνια, το ενθουσιώδες ερασιτεχνικό ξεκίνημα συγκρινόμενο με την σημερινή, ας πούμε επαγγελματική αντιμετώπιση, κρίνεται δυσανάλογα σε βάρος της σημερινής κατάστασης.

Κατά την άποψή μας αυτό που πρέπει να γίνει, και το οποίο έχει ήδη προταθεί σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου από τον επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Ανατροπής και δημοτικό σύμβουλο Μανόλη Στ. Πάγκαλο, συμπυκνώνεται σε μια απλή πρόταση:

Θέσπιση μόνιμης επιτροπής διεξαγωγής του Παιδικού Φεστιβάλ, με συγκεκριμένες αρμοδιότητες, έτσι ώστε κάθε φεστιβάλ να έχει πολύμηνη προετοιμασία (συμμετοχή παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, σχολείων, τοπικών φορέων, υλικοτεχνική προετοιμασία, καλλιτεχνική μέριμνα, σύνταξη προγράμματος, εναλλακτικών λύσεων σε περίπτωση κακοκαιρίας, εύρεση χορηγών, κατάρτιση προϋπολογισμού, απολογισμού κ.λπ.).

Μόνον έτσι θα ξεφύγουμε από καταστάσεις προχειρότητας, ανάθεσης εργασιών σε ημέτερους και από «χαιρετισμούς» στα μικρόφωνα… κάθε πικραμένου ή μη!

Advertisements

About Ριζοσπαστική Ανατροπή Λυκόβρυσης-Πεύκης

Δημοτική παράταξη
This entry was posted in Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης, Εφημερίδα "ΑΝΑΤΡΟΠΗ", Κοινωνία, Πρόγραμμα Ριζοσπαστικής Ανατροπής, ΠΕΑΠ (Περιβάλλον Αθλητισμός Πολιτισμός), Πολιτισμός and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s