Τι παράγει η χώρα μας

Αναδημοσίευση  από την περιοδική έκδοση ΑΝΑΤΡΟΠΗ (φ. 11 – Οκτώβριος 2017) χρονογραφήματος του Χρίστου Απ. Ζάνη, συνταξιούχου εκπαιδευτικού:

1αΣε καφενείο της πλατείας μια συντροφιά ηλικιωμένων συζητούσαν με έντονο προβληματισμό για την κατάντια της χώρας και τα αδιέξοδα.

Μεταξύ των άλλων ετέθη το ερώτημα:

  • Τι παράγει η χώρα μας;

Μεταξύ σοβαρών και αστείων ακούστηκαν και τα παρακάτω:

  • «Καλλιεργούμε» και εξάγουμε σε όλον τον κόσμο νέες και νέους, με υψηλό μορφωτικό επίπεδο σε πολυποίκιλα πεδία, με αποτέλεσμα η χώρα μας να χάνει αυτό το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό,  το οποίο «ματώσαμε» για να το εκπαιδεύσουμε.
  • Η χώρα μας, παράλληλα, παράγει δωσίλογους, λαμόγια, οσφυοκάμπτες, καιροσκόπους, εθελόδουλους, διεφθαρμένους, χαμερπείς, ιδιοτελείς, αντιπατριώτες και υποκριτές. Όλα αυτά τα «λουλούδια» παραμένουν στον τόπο μας και κοσμούν την κρατική μηχανή, την εξουσία (νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική, εκκλησιαστική)!
  • Ανεχόμαστε πολιτικούς που, με πλήρη διαύγεια πνεύματος, είπαν επανειλημμένα ψέματα, ξεπουλάνε τα πάντα και συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν!
  • Δίνουμε εύκολα «φακελάκια» και «γρηγορόσημα» για την υγεία μας και για την τακτοποίηση των υποθέσεών μας, ενώ παράλληλα καυτηριάζουμε την ύπαρξη και κυκλοφορία μαύρου χρήματος!
  • Πολίτες χαρακτηρίζουν τους δημόσιους υπάλληλους ως τεμπέληδες, αδιάφορους και ανεπρόκοπους, και ταυτόχρονα «σχίζονται» να προσληφθούν στον δημόσιο τομέα!
  • Είμαστε ένας λαός που διαρκώς διαμαρτύρεται και δεν επαναστατεί! Τρέχει στα γήπεδα και εκτονώνεται! Περιμένει την εξ ύψους βοήθεια και αναθέτει σε ανάξιους κυβερνήτες να τον εξοντώσουν!

Τα σχόλια περιττεύουν… Πρόκειται, κυριολεκτικά, για τραγικές αλήθειες…

Advertisements

About Ριζοσπαστική Ανατροπή Λυκόβρυσης-Πεύκης

Δημοτική παράταξη
This entry was posted in Εφημερίδα "ΑΝΑΤΡΟΠΗ", Κοινωνία, Τοπικός Τύπος and tagged . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s